Gyuláról

Városunk nagyszerű turisztikai célpont, köszönhetően egyedülálló természeti és épített környezetének, egész évben pezsgő kulturális életének, a több évtizedes múltra visszatekintő Várszínháznak s a fesztiválok, rendezvények sorának, melyeket kora tavasztól késő őszig rendezünk. Számos olyan látnivalóval találkozhat nálunk, mely magában is érdemes lenne egy utazásra, de így együtt, sokszínűségükben egészen különlegessé teszik Gyulát.

A méltán híres négycsillagos strand- és gyógyfürdő, a Gyulai Várfürdő kényeztet, ellazít, megmozgat és gyógyít. E gyógyvíz jótékony hatását évente 1 millióan élvezik Magyarország legszebb gyógyhelyén, melynek egyediségét garantálja az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros meseszép parkja. A 19 medence között mindenki számára akad megfelelő.

Megtalálható itt az árnyékolós, a dögönyözős és a pezsgőfürdős gyógyvizes medence is. A gyermekek kedvence a gyerek-víziparadicsom, a fiatalokat vonzza a hullám- és a csúszdás medence, az úszni vágyókat várja a 25 és az 50 méteres úszómedence. A Wellness Centrum kitűnő helyszín a szórakozni vágyóknak. Sokféle élményelem várja az ide látogatókat: sodrófolyosó, buzgár, nyakzuhany, állómasszázs, ülűpados hidromasszázs és fekvő pezsgőfürdő. A világszínvonalú Castello Szaunapark számtalan luxusszolgáltatással kényezteti vendégeit a belső és szabadtéri részeken egyaránt. Az itt pihenők számos, testet-lelket melengető szauna felöntés közül választhatnak, szaunázás után leülhetnek a szabadtéri fadézsás merülőkben, vagy lazíthatnak a szabadtéri jakuzziban.

 

Gyula város legrégebbi épített öröksége a több mint 600 éves gyulai vár, Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára. A helyreállított várat és a 2005-ben megnyílt vármúzeumot semmiképpen sem szabad kihagyni egy gyulai kirándulás során. A vármúzeumban 24 kiállítóterem mutatja be Gyula város sok száz éves múltját.

Gyula egész évben folyamatosan kínálja rendezvényeit az idelátogatóknak és a helyieknek egyaránt. Városunk legnevesebb kulturális rendezvénye, a Gyulai Várszínház összművészeti Fesztivál és Shakespeare Fesztivál előadásai a vár udvarán felállított és a vár melletti csónakázótavon kiépített, pazar látványt nyújtó tószínpadon tekinthetők meg.

Számos műemlék, látnivalókban bővelkedő múzeum csalogatja ide a látogatókat.

A belváros különleges hangulatát a Világóra, a terek szépsége, a parkok zöldje s a vizek csobbanása teszi teljessé, egyedi hátteréül szolgálva a korzó nyáresti nyüzsgésének.Sok szeretettel várjuk a a sokszínű lehetőségek városában, Gyulán!

 

Hozzánk látogatva megcsodálhatja a nemrégiben megújult Gyula történelmi belvárosát, mely szökőkutakkal, sétálóutcákkal, éttermekkel, kávéházakkal, cukrászdákkal tűzdelve várja az idelátogatókat.